Bine în pielea ta - un curs în patru pași - yoga, meditație, terapie prin artă
Nu poți vindeca un corp pe care îl urăști.
Zilele trecute încercam să fac o poză în costum de baie pentru un afiș. De obicei nu mă simt comfortabil să îmi expun public corpul pentru că am trecut prin mult body shaming de când mă știu - niciodată proporțiile mele nu au corespuns cu cele solidar votate de societate drept standard. Defapt mă gândeam că imaginea mea despre mine s-a conturat din parerile altora atunci cand mă formam ca femeie. La sfârșitul ședinței, după nșpe cadre, care mai de care mai nemulțumitoare - "e lumina, ba e locația, sigur e costumul de vină, hey poate ar trebui să-ți iei unul mai mic" - am ales să privesc cu mai multă indulgență către imaginea mea și să spun sus și tare - MIE ÎMI PLACE CE VĂD.
Corpul meu e diferit. Nu corespunde unei norme sociale impuse de opinia mediului în care am crescut, textelor glamour pe care le-am înghițit în sec, imaginilor din marketingul aspirațional tip Cosmo cu care îmi diminuam respectul de sine încă din adolescență.
Industria de fitness și dietă insistă asupra standardului reprezentat de mai puțin de 2% din populație. Înseamnă atunci că felul în care arăți nu e valid? Iar felul în care te simți e strâns legat de felul în care crezi că ar trebui să arăți.
În yoga există un principiu etic de practică denumit - ahimsa - non-violență. Și începe nu cu ce faci altora ci cu ce anume îți faci TU ție. Autocritica, ignorarea mesajelor corpului, neglijența față de corp, toate acestea sunt forme discrete de violență față de tine dar traumatizante pe termen lung.
Imaginea corpului ideal e o idee sau un set de valori stabilit de media, familie, cerc social - sunt ceea ce se vede în exterior, sunt corpul meu și felul în care mă simt față de el. Dar toate aceste percepții nu sunt reale. Și cu toate acestea ne constrâng și ne condiționează alegerile.
Cum am reușit să mă pot uita în oglindă din orice unghi și să iubesc ceea ce văd? E practică. Repetiție constantă. Și câteodată e greu să fii într-un loc de acceptare totală. E de ajuns o zi proastă, o imagine perfectă a unei necunoscute - și începi să-ți pui la îndoială valoarea sau validitatea, o discuție cu un membru toxic al familiei îți aduce aminte de incertitudinile tale șamd.
Cu cât iți dai seama mai repede care e antidotul la felul în care te simți în corpul tău cu atât te vei elibera de presiuni care nu te lasă să înflorești la adevarata ta valoare. Indiferent de mărime, culoare, textură, vârstă, greutate.
𝔼𝕞𝕓𝕣𝕒𝕔𝕖 𝕐𝕠𝕦𝕣 ℙ𝕖𝕣𝕗𝕖𝕔𝕥𝕝𝕪 𝕀𝕞𝕡𝕖𝕣𝕗𝕖𝕔𝕥 𝕊𝕖𝕝𝕗 e ceea ce te invit să faci în 𝐂𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 - "𝐁𝐢𝐧𝐞 𝐢𝐧 𝐩𝐢𝐞𝐥𝐞𝐚 𝐭𝐚" care conține o serie de practici de yoga, meditație și mindfullness menite să te ajute să faci pace cu trupul tău și cu imaginea pe care o ai acum despre el.
Vom contura o imagine de sine sănătoasă, plină de compasiune și înțelegere. Dar mai ales recunoștiință. Sesiunile sunt:
𝟭. 𝗣𝗿𝗮𝗰𝘁𝗶𝗰ă 𝘆𝗼𝗴𝗮 - 𝗺𝗶ș𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗯𝗹â𝗻𝗱ă 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗲𝗰𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗮 𝘀𝗲𝗻𝘇𝗮ț𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗿𝗽
𝟮. 𝗖𝗼𝗿𝗽𝘂𝗹 𝗺𝗲𝘂, î𝗻 𝗽𝗶𝗲𝗹𝗲𝗮 𝗺𝗲𝗮 - 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘁𝗮ț𝗶𝗲 ș𝗶 𝗲𝘅𝗲𝗿𝗰𝗶ț𝗶𝘂 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝘇𝘂𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲
𝟯. 𝗣𝗼𝘄𝗲𝗿 𝗽𝗼𝘀𝗶𝗻𝗴 - 𝗰𝘂𝗺 𝘀𝗮 𝘀𝘁𝗮𝗶 î𝗻 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗿𝗶𝗶 𝘁𝗮𝗹𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗲𝗻𝘁𝗶𝗰𝗲
𝟰. 𝗖𝘂𝗺 𝘀ă 𝗳𝗮𝗰𝗶 𝗽𝗮𝗰𝗲 𝗰𝘂 𝘁𝗿𝘂𝗽𝘂𝗹 𝘁𝗮𝘂
Proiectul a prins contur de la o discuție despre corp cu Alina care are patalama de designer vestimentar, dar a renunțat la podium pentru cărări de munte. De când cu pandemia, Alina s-a întors la iubirea dintâi: arta și speră că prin cuvintele și desenele ei să ajute și alți rătăciți aflați în căutarea sinelui pierdut.
“Am explorat și vindecat relația cu propriul corp prin artă. Știu cât de conflictuală și auto-distructivă poate fi această relație. Știu cum e să te simți în propriul corp ca un străin în chirie. Vreau să te ajut să vindeci această relație, să te simți bine în propriul tău acum, nu într-un viitor iluzoriu condiționat de un număr pe cântar. Cum? Prin artă. Celebrează-ți propriul corp și procesul vindecării printr-un desen creat de mine. Vreau să surprind în culoare miracolul care este corpul tău.”
Fiecare partcipant va primi un tablou personalizat în acuarelă ca parte a terapiei prin artă desenat cu multă iubire de Alina. Your body, your choices.
La finalul Cursului vom avea o întalnire live pe Zoom cu toți participanții.
* Poți vedea desenele Alinei aici: https://www.instagram.com/artsybike/
Contribuție: 450 lei
*** Iti voi trimite acces la ședințe dupa confirmarea plății prin transfer bancar/depunere numerar la ING BANK:
Beneficiar: SC SAMASTI SRL
IBAN:RO90INGB0000999908857331
*Cursul este înregistrat astfel încât tu să-l poți practica oricând, în timpul tău.