Curs de Yoga pentru o Menstruație Sănătoasă (curs preînregistrat)
Despre treburi femeiești ar trebui să vorbim mai des. Mai fără perdea și mai cu drag. Cu drag de mine am început să urmăresc ciclicitatea vieții, a naturii, a lunii, a trecerii anotimpurilor și a propriului meu corp de femeie.
Analizând fiecare etapă a ciclului menstrual îți poți face o idee destul de clară asupra sănătății tale dar și a nevoilor pe care organismul feminin le are în fiecare moment:
Iarna. Luna nouă. Menstruație.
Un timp de retragere pe toate planurile, de tu cu tine, de auto evaluare și reflexie. Metabolismul este scăzut, ai nevoie de multă odihnă (da, ia-ți ziua aia liberă despre care tot vorbești, închide telefonul, trimite-ți iubitul la plimbare) și de o dietă hidratantă de remineralizare (sfeclă roșie, orez sălbatic, hrișcă, fasole roșie, struguri, multe supe și lichide). Fă yoga, destinde-ți șoldurile și nu te mai simți vinovată că nu poți fi la fel de productivă 24/24 și 7 zile din 7.
Primăvara. Faza foliculară.
Etapa de după menstruație și până la ovulație care durează în medie 16 zile dar variază de la femeie la femeie. Un soi de energie în creștere începe să locuiască în mintea și corpul tău, ai idei noi și ești ultra creativă. Digestia se îmbunătățește, ai chef să muți munții din loc dar ai răbdare. Corpul tău încă se reface după zilele de sângerare. Deși vei avea tendința să te suprasoliciți ar fi mai bine să nu-ți consumi toată energia din prima. Consumă multe crudități (energy booster), redu cantitatea de zahăr sintetic și încearcă să menții cotele de stres la un nivel minim (meditează, fă pranayama și yoga ușoară)
Vara. Luna plină. Ovulația.
E timpul să strălucești din nou și ai să observi asta în tot corpul tău de femeie! Se întâmplă în mod normal în jurul zilei 14 (cu o variație de 2,3 zile +/-), estrogenul e în creștere iar tu funcționezi la cote maxime. Acum e perioada ideală de a rămâne însărcinată (if you must), toate simțurile îți sunt ascuțite la maxim și da, ai chef să faci tot ce-ai amânat de o viață sau cel puțin de două săptămâni când ai fost în hibernation mode!
Îți va fi mult mai ușor să mergi la sală, să ieși la alergare pe zăpadă și basically orice antrenament fizic intens ți se va părea floare la ureche.
Hrănește-te cu multe fructe, ia suplimente de Omega 3, hidratează, hidratează, hidratează!
Toamna. Faza luteală.
E un moment bun să finalizezi proiectele începute datorită puterii de concentrare sporite, fă-ți timp să organizezi și sortezi toate rafturile de la birou și de acasă the Marie Kondo way, nu mai ai sparkle-ul din perioada ovulației și o parte din endorfine și-au cam epuizat stocul pe luna în curs.
În același timp crește capacitatea de a vedea lucrurile neimportante din viața ta (situații, persoane, obiecte, activități) și e de bun augur să-ți iei rămas bun cu inima ușoară de la ele. Vei discerne cu ușurință ce anume îți aduce energie și ce te seacă până în străfundul sufletului de vitalitate. Poate ai chef să-ți dai demisia, poate să stai singură o perioadă, poate să te muți din țară și să începi un business de împletit bandane pentru labradori sau cine.știe.ce.extravaganță, cert este că nu mai ai nici timp nici chef de jumătăți de măsură: half a life, half a joy, half a fuck.
Ai să ai chef să mânânci mai mult și nu e nimic în neregulă cu asta. Corpul cere noi depozite de grăsimi, fibre și proteine. Un moment excelent de a pregăti rădăcinoase la cuptor, de a suplimenta dieta obișnuită cu magneziu, spirulina, clorofilă, mentă, nuci, vlăstari, ghimbir, țelină, ridichii, usturoi.
Ferește-te (știu, not an easy task) de prăjeli care sunt alimente pur inflamatorii și care îți vor agrava sindromul premenstrual cu o extra doză de crampe și disfuncții digestive.
În săptămâna dinainte de menstruație este eminamente necesar să începi să ai un pic mai multă grijă de tine, să-ți faci masaje și să petreci timp berechet la saună și salină, să-ți faci măști faciale, să diminuezi pretextele sociale dar poate să te și să asculți cu atenție cerințele corpului tău. Fii blândă cu tine și impune celor din jur limitele personale. Limitele personale sunt sănătoase atunci când le comunicăm în cel mai simplu mod cu putiință celor din jur care poate au fost obișnuiți să primească tot și un pic mai mult de la tine exact atunci când au considerat de cuviință. Nu, nu ai să fii o mamă, o soție sau o iubită mai rea ci dimpotrivă vei fi o femeie care se iubește și își respectă ritmul natural al vieții. E chimic. Înțelege.
Am creat programul de Yoga Pentru o Menstruație Sănătoasă tocmai pentru a te ghida către practici blânde dar eficiente în atenuarea sindromului premenstrual dar și pentru a crea armonie între trupul tău de femeie și toate anotimpurile sale. You can do this!
❤️🩸 Programul de Yoga pentru o Menstruație Sănătoasă are 5 ședințe individuale (de 30 - 45 min) pe care le poți face în perioada pre-menstruală și până la sfârșitul sângerării (ultima e de învigorare, deci musai facută înainte sau în ultimele zile de menstruație)
Concret ședințele sunt așa:
- pregătirea corpului pentru menstruație (practică reparatorie și de relaxare a mușchilor pelvieni)
-eliminarea crampelor abdominale
-echilibrare hormonală și digestivă
-prima zi de menstruație
- vigoare - întărirea mușchilor pelvieni și terminarea menstruației
Start loving your cycles woman! Start moving that body right! Start letting go of THAT pain!
Contribuția ta: 555 lei
Detalii: ING BANK
Beneficiar: SC SAMASTI SRL
IBAN: RO90INGB0000999908857331
DACĂ VREI SĂ VEZI TOATE CURSURILE DE YOGA CU DESIREE VINO AICI.