Concurs! Câștigă un nou pachet de cărți de pe noptiera mea

Travel is not really about leaving our homes, but leaving our habits.

Rareori am stare iar singurul leac pe care îl pot găsi vreodată după ce mi-am epuizat toate resursele posibile și imposibile de a face față nemișcării, este anticiparea unei noi călătorii. Vizele obținute în grabă, cu câteva zile înainte de plecare, număratul foilor libere pe un pașaport rufos, ulțimele informații despre cum pot ieși din aeroport și care e cel mai economic mod de a ajunge la cea mai ieftină cameră de hotel unde sigur voi dormi dusă cel puțin 24 hr de la aterizare. Toate acestea și mai ales împachetatul în grabă îmi dau viață și îmi hrănesc foamea constantă de nou.

Un nou set de cărți noi nouțe cu iz de neastâpăr așteaptă să fie câștigate:

FullSizeRender.jpg

100 Cele mai frumoase orașe ale lumii

"Aceasta superba ilustrata carte te plimba in jurul lumii, prin orasele medievale ale Europei, prin bazarele orientale sau printre zgaraie-norii arhitecturii de ultima generatie. O suta de orase deosebite, mai mari sau mai mici, sunt „statiile“ acestei calatorii speciale: Parisul cu bulevardele lui sic, Marrakechul de vis, Roma cea eterna, Londra multiculturala, Cairo cu amestecul sau etnic si social, Florenta - orasul artelor - sau Buenos Aires - orasul tangoului. "

Legendele iubirii. Miturile necenzurate ale Greciei, Andrew Calimach

 "Pe rând eroice, preventive sau şamanice, tragice sau pătrunse de o subtilă ironie, poveştile păstrează totdeauna cadenţa demnă a epicului antic. Miturile proclamă îngăduinţă de sine, trădarea şi violenţa drept semne de dispreţ, iar dragostea – drept bunul cel mai înalt."

În altă viață, Marc Levy

"Încercând să dezvăluie destinul misterios al unei picturi, Jonathan se va întâlni cu Clara. Şi unul şi celălalt simt că s-au mai văzut cândva. Dar când? Şi unde? La Londra, în urmă cu un secol… Versiune modernă a lui „Romeo şi Julieta", romanul de faţă creează o poveste plină de suspans, pornind de la o sugestie metempsihotică."

 

Pentru a le câștiga răspunde printr-un comentariu la acest articol la următoarea întrebare:

Cum te pregătești pentru o nouă călătorie? 

Cel mai creativ răspuns va fi premiat.

Deadline: sâmbătă, 19 mai, ora 18:00.

Baftă!

EDIT: castigatoarea este Alexandra Ceornei