Yin Yoga pentru Resetarea Nervului Vag

În toți anii aceștia de căutări personale și excavare în traumă am descoperit un aspect fundamental care a făcut toată diferența în cazul meu: terapia vorbită e bună dar nu îndeajuns. Atunci când ai stări frecvente de anxietate, furie, oboseală, insomnii corpul plătește prețul, fără excepție. Imaginează-ți că fiecare descoperire despre tine vine la pachet și cu un bagaj considerabil de emoții și senzații care își lasă amprenta chimică în organismul tău.

O fi la modă să vorbim casual despre fight/flight și să înțelegem asta la nivel intelectual dar corpul tău produce hormoni de stres care afectează funcționarea normală a organismului - digestie, somn, apetit sexual.

Citeam recent în cartea lui Bessel van der Kolk - The Body Keeps the Score că oamenii traumatizați se feresc să simtă emoții. Pentru că evident sunt deloc plăcute și frecvent copleșitoare și astfel își îngroapă emoțiile cu mâncare, alcool sau evitare socială. Aici intervine mindfullness-ul și practicile somatice - mintea se focusează pe senzațiile din corp care sunt trecătoare și răspund la mici ajustări precum postura corporală, respirație lungă și lentă, mișcări ale ochilor.

O dată ce înveți să asociezi o stare emoțională de tipul - simt anxietate, mi-e frică de - cu o senzație din corp - apăsare în piept, strângere de stomac, transpirație, oprirea respirației - aici redobândești controlul asupra acelor emoții care păreau inițial interminabile sau de nesuportat. Practicile somatice calmează sistemul nervos simpatic și astfel nu mai ajungi în punctul în care emoțiile scapă de sub control și o iei razna sau te blochezi complet. A învăța să observi si să tolerezi reacțiile fizice e fundamental pentru a te simți în siguranță tot timpul, indiferent prin ce stări dificile emoțional sau mental navighezi. Maybe the end of the world cum am crezut și eu de multe ori. Și apoi m-am întors la ce știu mai bine - înapoi în corpul meu. 

Vom face împreună o clasă de Yin Yoga pentru Resetarea Nervului Vag. In această clasă vom folosi reținerea conștientă a respirației, mișcări ale ochilor, masaj facial și mișcare ușoară a părții superioare a corpului - trunchi, brațe, gât, cap pentru a accesa o stare de calm și centrare. Vei afla care e legătura dintre nervul vag și nivelul psihologic de calm în corpul tău. Aceasta clasă e informativă și relaxantă și include posturi precum Child’s Pose, Sfinx, Restorative Fish & box breathing.

ÎNSCRIERE LA CLASĂ:

Acces: nelimitat la înregistrare

Contribuție: 250 lei

Cum te înscrii: confirmă efetuarea plății aici: ING BANK: Beneficiar: SC SAMASTI SRL IBAN:RO90INGB0000999908857331 sau Revolut:+62 821 45590437 (liber la detalii) și apoi trimite-mi un mesaj la desiree.aapl@gmail.com sau lasă un comentariu mai jos pentru a primi acces instant la clasă.